A teremtést, mint Isten alkotását, valóban fontos dolognak tartom, hogy jól értelmezzük, s megérezzük mondanivalóját,üzenetét.
Ezzel kapcsolatban, a Teremtés könyvének olvasása alkalmával, több megtapasztalásom is volt, amit megosztanák veletek.:
Gyermekkoromban, semmiféle vallási tanitatást nem kaptam. A mi családunkban a hit, az isten, egy valótlan, feleslegesnek, értelmetlennek tûnõ, idõpazarlásra való dolognak tûnt.
Mikor felnõttem, a saját utamat kezdtem járni, kezdtek érdekelni a másfajta gondolkodások,nézetek.
Elgondolkoztam Isten létezésén, s elkezdtek a szellemi segítõim terelgetni azon az úton, amelyet be kellet járnom, ahhoz, hogy tapasztalatokat szerezzek.A megtapasztalások, a különbözõ vallások megismerése, lehetõvé tették számomra, hogy elinduljon bennem is ISTEN létezésének elfogadása, majd ebben való hitemben is kezdtem megerõsödni.
Kezemben sohasem volt még addig Biblia, így eldöntöttem, hogy elkezdem az olvasását, hisz számomra teljesen ismeretlen volt e könyv!
Tudatomban, az addig szerzett ismereteimben ,egy mindenkit szeretõ, jóságos, kegyelmes, irgalmas Istent láttam.
A Biblia a Teremtés könyvével kezdõdött, így én is itt kezdtem az olvasását. Ahogy olvasgattam, kérdések merültek fel bennem, nem értettem,: olyan távoli, megközelíthetetlen, valótlannak tûnõ dolgok, történések voltak benne. A szeretõ, jóságos Istennel, nem tudtam összeegyeztetni az olvasottakat. A paradicsomban miért teremtette meg a tudásfáját, hisz tudnia kellett volna hogy arról esznek? Miért számûzte Isten Évát, és Ádámot a paradicsomból, mért nem kegyelmezett meg nekik?
De tovább folytattam az olvasást:Káin és Ábel történetét, a vízözönt, és Ábrahámig eljutottam, ahol Isten azt mondta áldozza fel a fiát .Itt becsuktam a Bibliát. Nem értettem, számomra olyan nehéz volt elfogadni, felfogni a mondanivalóját, nagyon keménynek éreztem.
Tovább jártam közösségekbe, beszélgetésekre és eljutottam Dombi Feri bácsi miséire.Kezdtem érezni, hogy bennem van valamiféle hiányosság, rosszul kezdtem a megismerését, a felfedezését.
Úgy hiszem, Istent, elsõsorban Jézus Krisztus által lehet megismerni. Az Õ tanításai által ismerhetjük meg, fedezhessük fel Isten valódi szeretetét, jóságát, az Õ tökéletességét.
Jézus mondja : "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet.Senki nem jut az Atyához, csak Énáltalam. Ha ismernétek engemet, Atyámat is ismernétek.Aki engem lát, látja az Atyát is."
Jézust a négy evangélium olvasgatásával lehet megismerni. Azért írom így, mert a Bibliát nem lehet végleg kiolvasni, szerintem. Mindig tud újat mondani számomra, új gondolatokat,új felismeréseket fedezek fel, az olvasáskor.
Az evangéliumok olvasása után, ismét elkezdtem az Ószövetséget olvasgatni és már mást láttam meg benne, mint elsõ alkalommal, kezdtem megérteni és átérezni mondanivalóját.
Még fontosnak tartom, hogy megtaláljuk azokat a közösségeket, ahol megbeszélhessük, megvitathatjuk gondolatainkat, érzéseinket, mert tudjuk segíteni, erõsíteni így egymást.
(A.M. Tímea)
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
Téma zárolva.