header ok

Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.

Türelem

Több
17 éve 8 hónapja #119 Írta: Margit
Türelem téma létrehozva Margit által
Türelem

A türelem egy isteni erény. Sajnos nemcsak hogy meglehetõsen hiányzik belõlünk ez az isteni erény, de elég bolond módon el is hanyagoljuk. Mi a türelem? Belsõ bizonyosság Isten fenntartás nélküli szeretetében és feltétel nélküli vezetésében. A türelem Isten belénk rejtett ereje az élet bõvelkedõ viharainak kiállására.
Az idõ egy szárnyaló madár. Szeretnéd elfogni a madarat, és kalitkába zárni? Akkor türelemre van szükséged. Legkedvesebb álmaid gyümölcsözõ valósággá válnak, ha egyszerûen csak ismered a titkát, hogyan kell türelem-fát nevelni a szívedben.
A türelem Isten Akaratának való õszinte önátadásod. Ez az önátadás semmiképp sem a háttérbe szorítása véges énednek, ami most vagy, hanem véges léted teljes átalakítása végtelen Éneddé.
A türelmet sosem lehet kívülrõl ránk kényszeríteni. A türelem saját belsõ kincsünk, bölcsességünk, békénk és gyõzelmünk.
A türelem sosem mondja nekünk azt, hogy ez reménytelen feladat. A türelem csak annyit mond, hogy nem vagyunk még készek, vagy hogy az idõ még nem érett rá. Talán azt érezzük, hogy készek vagyunk, de tudnunk kell, hogy teljes lényünk egészében nem áll készen.
Éreznünk kell, hogy a türelem nem valami passzív dolog. Ellenkezõleg, valami dinamikus. A türelemben fejlesztjük belsõ erõnket, belsõ akaraterõnket. Igaz, hogy ha van akaraterõnk, könnyen fejleszthetünk türelmet. De éppennyire igaz az is, hogy ha van türelmünk, belsõ akaraterõnk egy különleges módon magától kifejlõdik.
(Sry Chinmoy)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
  • Istvan
  • Újonc fórumozó
  • Újonc fórumozó
Több
17 éve 8 hónapja #163 Írta: Istvan
Istvan válaszolt a következő témában: Türelem
"Más hibáinak elviselésében türelemre törekedjél, mert benned is elég sok van, amit másnak kell eltûrnie."
(Kempis Tamás)
Téma zárolva.
Több
17 éve 7 hónapja - 17 éve 7 hónapja #290 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Türelem
"A beszéd képessége emberi kiváltság, a hallgatni tudás emberi kiválóság.
A kimondott szavak mögött szándékok rejlenek; a hallgatásba bölcs megértés, türelem, tisztelet vegyül.
Egy embert inkább hallgatásából, semmint beszédébõl ismerhetünk meg vagyis abból, hogy kellõ pillanatban hallgatni tud."
(Tatiosz)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 17 éve 7 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja - 17 éve 6 hónapja #316 Írta: Margit
Utódaimnak

Kedves Gyermekem

Ha eljön majd a nap, amikor már öregnek látsz, pedig még nem is leszek az, kérlek, légy hozzám türelmes és próbálj megérteni
Ha leeszem a ruhámat, ha nem tudok rendesen felöltözni légy türelmes. Jussanak eszedbe azok az idõk, amikor én tanítottalak erre!
Ha beszélek Hozzád, és ezerszer elismétlem ugyanazt a dolgot, ne szakíts félbe, hallgass végig.

Amikor kicsi voltál, ezerszer kellett elolvasnom ugyanazt a mesét, míg el nem aludtál.
Ha nem akarok megmosakodni, sem ne szégyeníts meg, sem ne feddj meg érte. Jusson eszedbe az a millió ötlet, amit kitaláltam, hogy rá tudjalak venni a mosdásra.
Ha látod, hogy milyen tudatlan vagyok a technikai újdonságokkal kapcsolatban, adj elég idõt, és ne nézz rám gúnyos mosollyal.
Megtanítottalak sok mindenre, hogy egyél jókat, öltözködj szépen, hogy hogyan nézz szembe az élettel.
Ha néha nem emlékszem dolgokra vagy elvesztem beszélgetésünk fonalát. adj gondolkodási idõt, hogy eszembe jusson és ha még sem sikerül megtennem, ne légy ideges és ami a legfontosabb, az nem a mondanivalóm, hanem az, hogy veled legyek, és figyelj rám.
Ha valaha nem akarok enni, ne erõltesd. Jól tudom, hogy mikor kell ennem és mikor nem
Ha gyenge lábaim nem engednek sétálni... nyújtsd a kezed, ugyanúgy, ahogy azt én tettem, amikor te tanultál járni.

És amikor egy napon azt mondom neked, hogy nem akarok tovább élni, hogy meg akarok halni ,ne légy dühös, egyszer ezt is meg fogod érteni.
Próbáld meg megérteni, hogy a koromat nem megéltem, hanem túléltem.
Egy nap majd megérted, hogy minden hibám ellenére, mindig a legjobbat akartam neked, és hogy az utat szerettem volna elõkészíteni neked.
Nem érezhetsz sem szomorúságot, sem dühöt vagy tehetetlenséget, ha a közeledben vagyok. Mellettem kell lenned, próbálj meg megérteni, és segíts nekem, ahogy azt én tettem, amikor megszülettél.
Segíts járnom&, segíts befejezni az utam szeretettel és türelemmel. Megfizetlek majd egy mosollyal és azzal a mérhetetlen nagy szeretettel, amellyel mindig szerettelek.
(ismeretlen szerzõ)

--
Utolsó szerkesztés: 17 éve 6 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #664 Írta: Margit
Türelemrõl

A türelem az emberek eszköztárában már kiveszõfélben lévõ tulajdonság, mert a mai világ emberei már nem nagyon ismerik ezt a kifejezést, hogy TÜRELEM, pedig az Isten minden ember lelkébe beleírta a leszületése által a többi tulajdonságai közé, csak errõl már az embernek nincs tudomása. Nincs felismerõ képessége, hogy neki mit is kellene cselekednie, mert a lelki szûrõje már teljesen elszennyezõdött a mindennapi élet gondjai és terhei közepette.

Csak rohan, szalad állandóan és csak a külsõ dolgokkal foglalkozik, a lelke tisztogatására már nincsen ideje, mert számára az nem fontos.
Az emberek türelmetlenek egymással szemben, ami azt eredményezi, hogy a lelkükben nincs békesség, és így ellentétes érzések és gondolatok telítik meg a szívét, amit tovább sugároz a környezetére.
(Imre Margit)

--
Téma zárolva.
Több
17 éve 3 hónapja - 17 éve 3 hónapja #906 Írta: Margit
.
"Egy pillanatnyi türelem nagy bajtól óvhat meg, egy pillanatnyi türelmetlenség tönkreteheti egész életedet."

--
Utolsó szerkesztés: 17 éve 3 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.804 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Látogatottság

Ma 10
Tegnap 462
A héten 1056
Ebben a hónapban 14711
Összesen 6771218