header ok

Bölcsességek

Több
7 éve 2 hónapja #5067 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Bölcsességek
.

"Indiában közismert bölcsesség
, hogy a világ olyan, mint egy vasúti váróterem; nem az otthonod. Nem maradsz örökké a váróteremben. A váróteremben semmi nem tartozik hozzád, sem a bútorok, sem a festmények a falon... Használod õket - megnézed a festményeket, üldögélsz a padon, megpihensz az ágyon -, de semmi sem a tiéd. Csak néhány percig maradsz, vagy legfeljebb néhány óráig, azután továbbmész. Igen, amit magaddal hoztál a váróterembe, azt magaddal is viszed, az a sajátod. Mit hoztál ebbe a világba?

A világ ugyanis kétségtelenül egy váróterem. Talán a várakozás nem másodpercekben, percekben, órákban, napokban mérhetõ, hanem akár évekig is eltarthat; de mit számít, hogy hét órát vagy hetven évet vársz-e?
Hetven év alatt megfeledkezhetsz arról, hogy csak egy váróteremben idõzöl. Talán kezded azt gondolni, hogy te vagy a tulajdonosa, hogy te építetted. Esetleg még a névtábládat is kiakasztod a bejáratra. Vannak emberek - a saját szememmel láttam, mert nagyon sokat utazom -, tehát vannak emberek, akik felírják a nevüket a váróterem mosdójában. Bevésik a nevüket a padokba. Ez ostobaságnak tûnik, de erõsen hasonlít ahhoz, amit az emberek a világban tesznek."
(Osho)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Több
7 éve 2 hónapja - 7 éve 2 hónapja #5096 Írta: Margit
.

"Három dolog soha nem tér vissza:
a kilõtt nyíl, a kimondott szó, és az elmúlt nap."

(Georg Friedrich Daumer)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 7 éve 2 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
7 éve 1 hónapja - 7 éve 1 hónapja #5205 Írta: Margit
.

"Ne felejtsd el, hogy Te alakítod az életed, nem pedig a körülötted levõ valóság!"

--
Utolsó szerkesztés: 7 éve 1 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
7 éve 3 hete - 7 éve 3 hete #5228 Írta: Margit
..

"Nem ahhoz kell sok idõ, hogy az ember kitartson valami mellett, hanem ahhoz, hogy lemondjon róla."

--
Utolsó szerkesztés: 7 éve 3 hete Margit által.
Téma zárolva.
Több
7 éve 1 hete - 7 éve 1 hete #5272 Írta: Margit
.

" Azok az emberek akik szívbõl szeretnek,
nem öregednek meg. "

--
Utolsó szerkesztés: 7 éve 1 hete Margit által.
Téma zárolva.
Több
7 éve 6 napja #5283 Írta: Margit
.

" Ne csüggedj, ha a hiba benned van, a megoldás is."

(ismeretlen szerzõ)

--
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.494 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Látogatottság

Ma 10
Tegnap 462
A héten 1056
Ebben a hónapban 14711
Összesen 6771218