header ok

Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.

Tudatosság

Több
7 éve 4 hónapja - 7 éve 4 hónapja #4922 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Tudatosság
.
Higgy a sorsodban

Vannak idõszakok az életünkben, amikor azt érezzük, összecsaptak a fejünk felett a hullámok, már nem tudjuk irányítani a dolgokat. Bár nem állítom azt, hogy pont ne ez lenne a lényeg: megtanulni hinni sorsunkban.

Ha érzed és tudod, hogy Te vagy sorsod kovácsa, nincs miért aggódnod. Még ha kis idõre megpihensz is, tudod, hogy bármelyik pillanatban hozhatsz másik döntést, és alakíthatod életed. Tégy meg bármit, amitõl erõre kapsz, kelj fel és folytasd az utad. Nincs olyan cselekedet, melyet ne lehetne kijavítani. Nincs az a helyzet, amibõl ne tudnál felállni.
Ha nem érzed és tudod azt, hogy Te formálod sorsod, akkor szintén nincs miért aggódnod. Vannak események, találkozások, amik eleve elrendeltek. Szintén hozzájárulásodat adtad, még odafent a köztes létben. Megtervezted azt, kivel mikor fogsz találkozni, és mire tanítjátok meg egymást.
Hidd el, tudatos ÉNed még pontosan tudta, mi az, amit elbírsz. Tudta, hol vannak a határaid, és mi az a pont, ami belátásra bír majd.

Éppen ezért higgy a sorsodban. Ez az út a Tiéd, senki másé. Te jelölöd ki a határokat, Te döntöd el, mi meddig tartson. Ha túlságosan fáj, épp ideje lépni. Érzelmeink precízen jelzik, mi az amire szükséged van, és mi az, amit szélnek kell eresztened. Miért ragaszkodsz a fájdalomhoz? Engedd el szenvedésed forrását, és újra utadra kerülsz. Minden Rajtad múlik...

Guzsik-Mohácsi Viktória ( elozoeletek.blogspot.hu )

elozoeletek.blogspot.com/2016/06/higgy-sorsodban.html

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 7 éve 4 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
7 éve 3 hónapja #4963 Írta: Margit
.

84 év óta most elõször lép az Uránusz a Bika jegyébe! Ezt jelenti a te életedre nézve!

Masszív energiaeltolódás vár ránk, nem csak a Merkúr retrográd mozgása miatt, hanem egy ritka asztrológiai esemény eredményeképpen is.

Meggyõzõdésem, hogy többségetek tapasztalt már elõzetes hatásokat elsõ kézbõl. Végülis mindannyian a kozmosz reflexiói vagyunk és az univerzális energiák átáramlanak rajtunk. Az Uránusz március 6-án lép hivatalosan a Bika jegyébe, de mint annyi más kozmikus jelentés esetében, elõtte és utána is érezteti hatását.

Sokan közületek tudhatjátok, hogy az Uránusz gyorsan visszatért a Bika jegyébe 2018 májusában. Ezután a kozmikus lázadó bolygó augusztusban visszahúzódott, és 2018 novemberében újra belépett a Kos jegyébe. A lázadó bolygó hírében álló Uránusz élénk, elektromos változó energiát hoz magával. A felfedezés, az innováció, a feltalálást és más progresszív elemeket szabályozza mind politikai, mind pedig elõremutató értelemben.

A Bika másfelõl az anyagiak, értékek, lehetõségek és érzéki élvezetek szimbóluma. Szóval mi történhet olyankor, ha ezeket az energiákat összevonjuk? Az Uránusz egyértelmûen felrázza a Bikát, aki kényelem, rutin és biztonság után sóvárog.

Az Uránusz 84 év alatt kerüli meg a napot, azaz hét évet tölt minden jegyben. Önmagában ez az Uránusz hatalmának nyoma!

A hetes szám fontos a számmisztikában. A tarot kártyában a diadalszekérrel társítják, ami a visszatérõ konfliktusok és pozitív irányba való elõrehaladás jelképe.

Sokan összekapcsolnak asztrológiai eseményeket tragédiákkal. Vajon miért? Utoljára az Uránusz 1934 és 1941 között volt a Bika jegyében. A gazdasági világválság közepén és a második világháború küszöbén tartottunk. De arra már sokan nem emlékeznek, hogy jó dolgok is történtek ebben az idõszakban. Roosevelt társadalombiztosítási törvénye ebben az idõszakban lépett életbe, amely elõírta, hogy gondoskodni kell a szegényekrõl, a gyermekekrõl és a fogyatékkal élõkrõl.

Mit jelent mindez számunkra?

Amikor utoljára az Uránusz a Bika jegyében járt, forradalmi idõket éltek, ami megint megismétlõdhet! Ahogyan azt említettem, a Bika az értékek, a praktikusság, biztonság, kényelem és az érzéki örömök jelképe. Valószínûleg forradalmi idõszak következik a jövedelmet vagy a valutára vonatkozó általános dolgokat illetõen.

Ez váratlan változást hozhat az örömkeresésünk módjában. A Bika uralkodik az értékeinken és lehetõségeinken, ezért ez az átmenet megrázhatja pénzügyi látásmódunkat és a materiális világhoz fûzõdõ viszonyunkat. Ugyanakkor az Uránusz a nõi jegyben elõmozdíthatja a nõk jogaiért való küzdelmet.

A földdel való kapcsolatunk jelentõsége is eltolódik. A Bika föld jegy, és kapcsolódik az emberi élet agrárritmusaihoz. Tehát az itt állomásozó Uránusz megkövetelheti, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk a környezetünknek.

Az átmenet hatalmas változásokat hozhat a gazdaságban, a szeretetben, a bõségben. Az Uránusz a Bika jegyében nem hozhat önmagában változást.

filantropikum.com/84-ev-ota-most-eloszor...a-te-eletedre-nezve/

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Több
7 éve 3 hónapja #4974 Írta: Margit
.

Higgy a sorsodban

Vannak idõszakok az életünkben, amikor azt érezzük, összecsaptak a fejünk felett a hullámok, már nem tudjuk irányítani a dolgokat. Bár nem állítom azt, hogy pont ne ez lenne a lényeg: megtanulni hinni sorsunkban.

Ha érzed és tudod, hogy Te vagy sorsod kovácsa, nincs miért aggódnod. Még ha kis idõre megpihensz is, tudod, hogy bármelyik pillanatban hozhatsz másik döntést, és alakíthatod életed. Tégy meg bármit, amitõl erõre kapsz, kelj fel és folytasd az utad. Nincs olyan cselekedet, melyet ne lehetne kijavítani. Nincs az a helyzet, amibõl ne tudnál felállni.

Ha nem érzed és tudod azt, hogy Te formálod sorsod, akkor szintén nincs miért aggódnod. Vannak események, találkozások, amik eleve elrendeltek. Szintén hozzájárulásodat adtad, még odafent a köztes létben. Megtervezted azt, kivel mikor fogsz találkozni, és mire tanítjátok meg egymást.
Hidd el, tudatos ÉNed még pontosan tudta, mi az, amit elbírsz. Tudta, hol vannak a határaid, és mi az a pont, ami belátásra bír majd.

Éppen ezért higgy a sorsodban. Ez az út a Tiéd, senki másé. Te jelölöd ki a határokat, Te döntöd el, mi meddig tartson. Ha túlságosan fáj, épp ideje lépni. Érzelmeink precízen jelzik, mi az amire szükséged van, és mi az, amit szélnek kell eresztened. Miért ragaszkodsz a fájdalomhoz? Engedd el szenvedésed forrását, és újra utadra kerülsz. Minden Rajtad múlik...

Mohácsi Viktória ( elozoeletek.blogspot.hu )

--
Téma zárolva.
Több
7 éve 3 hónapja #5001 Írta: Margit
.

Érzéseink- gondolataink teremtõ ereje

Amikor érzéseink vannak a szívünkben, elektromos és mágneses hullámokat hozunk létre a testünkön belül, amelyek a testünkön kívülre, a bennünket körülvevõ világra kiterjednek..

A kutatások szerint ezek a hullámok nem csak 1 vagy 2 méterre terjednek ki, hanem sok-sok kilométerre a szívünk fizikai helyétõl.
Mivel az energiamezõ, amelyrõl szó van egy tükör, ez a tükör azt az érzést tükrözi, amit az adott pillanatban tapasztalunk.
Amikor egy helyen több szív egy adott érzéssel egyesül, és egy olyan érzést teremtenek ,amiben hiszünk azt létre is hozzuk..

Létezik egy mindent egymással összekötõ tér, egy háló.. amelyet az emberek gondolatai és érzései alkotnak, ezen gondolatok melyhez erõs szív érzelem társul megnyilvánulnak a fizikai valóságunkban.
Ezeket jó néhányan tapasztaltuk már, de nem hisszük el hogy a világ így mûködne. Nincs is szükség erre, csak próbáljátok ki.
Ezen a vonalon haladva, tényleg Te tehetsz az életedrõl, a jóról s a kevésbé jóról is, figyelj a gondolataidra érzéseidre.
Hiszen teremtõ vagy.
(ismeretlen szerzõ)

--
Téma zárolva.
Több
7 éve 3 hónapja - 7 éve 3 hónapja #5032 Írta: Margit
.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam...

"Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy a kínok, a szenvedések és érzelmi fájdalmak csak figyelmeztetõ jelei annak, hogy a saját igazságom ellenében élem az életem.
Ma már tudom, hogy ez: HITELESSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni... önmagam, megértettem, hogy mennyire tud bántani valakit az, ha rá akarom erõltetni a vágyaimat, miközben az idõ még nem jött el erre, illetve az adott személy még nem állt készen rá, még akkor is, ha ez a személy én magam voltam.
Ma ezt úgy hívom: TISZTELET.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy másfajta élet után vágyakozzak és láttam, hogy minden, ami körülvesz, az valójában egy lehetõség arra, hogy fejlõdjek.
Ma ezt úgy hívom: ÉRETTSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy minden körülmények között a megfelelõ helyen és idõben vagyok és minden a megfelelõ pillanatban történik. Így nyugodt lehetek.
Ma ezt úgy hívom: ÖNBIZALOM.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy raboljam a saját idõmet és abbahagytam a jövõre vonatkozó nagy tervek gyártását.
Ma csak olyan dolgokat cselekszem, amik örömet okoznak nekem és boldoggá tesznek. Olyan dolgokat, amik felvidítják a szívemet. Mindezt a magam módján csinálom, a saját ritmusomban.
Ma ezt úgy hívom: EGYSZERÛSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felszabadítottam magam azok alól a dolgok alól, amik nem tettek jót az egészségemnek - ételek, emberek, dolgok, helyzetek és minden, ami elvitt önmagamtól. Elõször ezt a hozzáállást egészséges egoizmusnak tartottam.
Ma már tudom, hogy ez: ÖNMAGAM SZERETETE.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal a próbálkozással, hogy mindig igazam legyen, és azóta sokkal kevesebb alkalommal tévedtem.
Ma ezt úgy hívom: SZERÉNYSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, elutasítottam, hogy a múltban éljek és a jövõ miatt aggódjak. Most, csak a pillanatnak élek, ahol MINDEN történik.
Ma napról napra élem az életem és úgy hívom: BETELJESEDÉS.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy az elmém képes arra, hogy zavarjon és beteggé tegyen. De ahogy összekapcsoltam a szívemmel, az elmém nagyon hasznos szövetségessé vált.
Ma ezt úgy hívom: A SZÍV BÖLCSESSÉGE.

Nem kell, hogy féljünk a vitáktól, összekülönbözésektõl vagy bármilyen problémától önmagunkkal vagy másokkal.
Még a csillagok is összeütköznek néha, és a találkozásukból új világok születnek.
Ma már tudom, hogy EZ AZ ÉLET!!!! "

Charlie Chaplin

elozoeletek.blogspot.com/2016/12/amikor-...zeretni-onmagam.html

--
Utolsó szerkesztés: 7 éve 3 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
7 éve 3 hónapja - 7 éve 3 hónapja #5033 Írta: Margit
.

Önbüntetéseink

Észrevetted, hogy a társadalom és a neveltetés mind arra ösztökél, hogy mély bûntudatot érezz? A szüleidtõl és elõzõ életeidbõl hozod magaddal azokat a mintákat, melyek folyamatosan félelemben tartanak, és bûnösnek érezheted magad.

Ezenkívül vannak embertársaink, akik szinte arra "szakosodtak", hogy lelkedre hatva zsaroljanak az érzéseiden át. Megfélemlítenek, hogy elérjék céljukat.

Azok a személyek, akik állandóan bírálnak, lenéznek másokat, igazi félelemben élnek. De ahelyett, hogy szembenéznének saját démonjaikkal, a Te életeddel foglalkoznak. Ettõl fontosabbnak érzik magukat. Mesterei annak, hogy bûntudatot keltsenek Benned. Sok olyan emberek tartozik közéjük, akik spirituálisnak vallják magukat. Tömegeket tartanak félelemben, és azt sugallják az emberek felé, hogy náluk van az élet igazsága, és aki nem azt követi, az bûnös. Fenyegetõznek, zsarolnak. Hataloméhesek. Eladják a lelküket az ördögnek. Félrevezetik, becsapják a keresõ embereket. Õk pedig csalódottak és kiégettek lesznek.

Hidd el, a lelkedben ott van minden kérdésedre a válasz. Ha valahol kellemetlenül érzed magad, azonnal állj fel és menj tovább. Ne engedd, hogy akárki is bûntudatot ébresszen Benned, mert az egy romboló energia.

A múlt miatt pedig ne érezd magad kellemetlenül. Ami megtörtént, azon már változtatni nem tudsz. Akkor, abban a pillanatban az tûnt a legjobb döntésnek. Bocsáss meg magadnak, szabadítsd fel a lelked. A boldogsághoz csupán a saját önbüntetésedtõl kell megszabadulnod.

Guzsik-Mohácsi Viktória ( elozoeletek.blogspot.hu )

elozoeletek.blogspot.com/2015/07/onbunteteseink.html

--
Utolsó szerkesztés: 7 éve 3 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.653 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Látogatottság

Ma 10
Tegnap 462
A héten 1056
Ebben a hónapban 14711
Összesen 6771218