.
Magadat mentsd, ne a világot!
Sokan beszélnek arról, hogy mentsük meg a Földet, Európát, minden energiájukat abba teszik, hogy embereket toborozzanak mindehhez.
Nem értem, miért nem azt mutatják meg, hogyan lehet az egyén élete teljes és harmonikus, és akkor nem lenne szükség minderre.
Ha mindenki a saját életével lenne elfoglalva, és azon dolgozna, hogy önmagát jobbá tegye, rájönne, hogy felesleges minden küzdelem és harc.
A világbékéért meditálnak, amikor önmagukban sincs béke. Hiába a jó szándék vezérli, többet rombol és árt, mint amennyit használ.
Mindenki csak azt nyújthatja, ami õbenne létezik.
Ha elöljáró szeretnél lenni, mutass példát az embereknek. Olyanok vagyunk mind, mint a kisgyermekek. Sosem az a követendõ példakép, aki hangzatos szavakkal kábít el Bennünket (ideig-óráig lehet), hanem aki saját példáján keresztül ad nekünk bíztatást.
A hiteles élet nem azt jelenti, hogy fennhéjázva hirdetjük, amit igaznak vélünk, hanem azt, hogy szeretetben éljük a hétköznapjainkat. A hitelesség azt jelenti, hogy úgy élsz akkor is, ha nem látják az emberek, mint amikor kirakatban vagy.
Több ember csupán könyvekbõl ismeri a szeretetet. Spirituális közösségekben tapasztaltam, hogy amikor nem osztják a nézeteiket, orvul hátba támadják egymást. Ezek az emberek mind hatalomra éhesek. Csak az számít nekik, hogy ismertek legyenek, ünnepeljék õket. Ezen "tanítók" mind a sötétségbe vezetik az embereket. Nem beszélve arról, hogy a közös "mentsük meg a világot" meditációk olyan kapukat nyitnak, amiken keresztül olyan erõket engedhetsz be anélkül, hogy ez tudatosodna Benned, ami szétrombolja az életedet. "Hozzád férnek" energetikailag, azt tesznek Veled, amit akarnak. Az ördög mindig könnyû megváltást ígér. És nem érted azt, miért is nem halad évek óta az életed.
És vajon van-e olyan ember, akinek több lett az élete anélkül, hogy fizikai szinten bármit is tett volna érte?
A Föld egy intelligens létezõ, nem hinném, hogy nekem kellene megmentenem. Viszont saját magamat csak én menthetem meg. Ha én boldog vagyok, kiegyensúlyozott és békés, ugyanezt sugárzom a környezetembe, s talán a körülõttem lévõ embereket is ösztönzöm ezzel arra, hogy kiegyensúlyozottak és békések legyenek. És így tovább... Õk is hatni fognak ember tásraikra, és így teremtõdik meg a Földön a béke... De amíg a zavarodott lelkû, önmagukat nem ismerõ emberek adják össze energiáikat, addig még nagyobb káoszt teremtenek a Földön.
Te csak saját magadért tartozol felelõsséggel.
Végül egy idézettel zárnám:
"Mindenki arról beszél, hogy hagyjunk egy jobb Földet gyermekeinkre.
Inkább próbáljunk meg jobb gyerekeket hagyni a Földünkre!" -ismeretlen szerzõ -
Guzsik-Mohácsi Viktória (
elozoeletek.blogspot.hu
)